Skip to content

TIPY na zábavné detské súťaže a HRY NA KARNEVAL alebo detskú párty!

Detský fašiangový karneval alebo inú detskú párty môžeme obohatiť o zábavné hry alebo aktivity súťažného charakteru, ktorými predelíme tanečné kolá.

Deti si počas súťaží a hier oddýchnu od tanca, povzbudzujú kamaráta „svojho tímu“, čím sa buduje kolektívny duch a veselá atmosféra:)

Tipy na súťažné hry:

1.Rozbitý tanier

Potrebujeme: papierové taniere podľa počtu súťažiacich detí, taniere rozstriháme na 4 časti (každý iným spôsobom, napr. vlnkovka, cik-cak.. ako puzzle)

Priebeh: Každé dieťa si vyžrebuje jeden kus z jedného „rozbitého taniera“, zvyšné kusy „rozbitých tanierov“ pomiešame. Úlohou detí je na povel čo najrýchlejšie nájsť k svojmu kúsku zvyšné tri a tanier správne zložiť do celku. Prvé dieťa vyhráva.

2.Víťazný pohár

Potrebujeme: špajdle podľa počtu detí, papierový (alebo plastový) pohárik

Priebeh: Súťažia medzi sebou družstvá s rovnakým počtom detí. Deti stoja v rade vedľa seba, každé drží v ruke špajdľu. Úlohou detí je dostať pohár z jedného konca na druhý a to tak, že pohár si deti podávajú špajdľou (pohár je otočený dnom nahor). Víťazí to družstvo, ktorého pohár posledné dieťa položí na stôl.

3.Stratené črievičky

Potrebujeme: stoličky (podľa počtu súťažiacich párov)

Priebeh: Súťažia medzi sebou páry (dievča a chlapec). Dievčatá – princezné, si sadnú na stoličky a vyzujú si papučky. Všetky papučky sa na opačnej strane miestnosti dajú na jednu kopu a pomiešajú sa. Chlapci – princovia, majú za úlohu priniesť správnu papučku-črievičku svojej princeznej a obuť ju. Na jeden raz môže priniesť iba jednu papučku. Mladšie deti si môžu radiť – akú farbu papučky má priniesť, aké má zapínanie a pod. Víťazí ten pár, ktorého princezná je prvá obutá a postaví sa zo stoličky.

4.Zmrzlinár

Potrebujeme: papierové (alebo plastový) poháriky, malé loptičky, vedierka

Priebeh: Súťažia medzi sebou družstvá s rovnakým počtom detí. Deti stoja v zástupe na jednej strane miestnosti, na opačnej strane sa nachádza prázdne vedierko. Každé dieťa drží v ruke loptičku, prvé dieťa drží aj pohárik. Úlohou detí je pomocou pohárika preniesť loptičku „zmrzlinu“ do vedierka a čo najskôr sa vrátiť ku kamarátovi a odovzdať mu pohárik. Víťazí to družstvo, ktoré štafetovým spôsobom ako prvé prenesie do vedierka všetky loptičky.

5.Balónový hokej

Potrebujeme: lepiacu pásku (farebnú, alebo lano), balóny, detské hokejky

Priebeh: Farebnou lepiacou páskou (alebo lanom) označíme hranicu na jednej strane miestnosti (cca 1 meter od steny). Podľa počtu súťažiacich pripravíme farebné balóny – ak budú súťažiť tri deti, potrebujeme balóny v troch farbách. Do priestoru rozhodíme rovnaký počet balónov v každej farbe a úlohou súťažiacich je pomocou detskej hokejky dostať za hranicu všetky balóny svojej farby. Dieťa, ktoré ako prvé nemá v priestore balón svojej farby, vyhráva.

6. Nájdi rozdiel

Potrebujeme: deti v maskách/kostýmoch

Priebeh: Vyberieme 3-5 detí, ktoré sa postavia vedľa seba tak, aby ich súťažiaci dobre videli. Súťažiace dieťa/deti si ich musia pozorne poobzerať a snažiť sa zapamätať si každý detail. Následne sa k „vystaveným deťom“ súťažiaci otočia chrbtom a dospelý urobí zopár zmien na kostýmoch – napr. odoberie princeznej korunku a dá ju kovbojovi, vymení tykadlá a pod. Po zmenách sa súťažiaci otočia a hľadajú všetky zmeny. Víťazí ten, kto nájde najviac rozdielov.

7.Popletené rozprávky

Potrebujeme: maskot v šašovom kostýme alebo maňušku šaša, popletené názvy rozprávok, balóny (alebo iné odmeny)

Priebeh: Šašo Polepetko vyzve deti, aby uhádli správny názov rozprávky, ktoré on poplietol. Za každú správnu odpoveď získava dieťa bod = balón. Vyhráva to družstvo alebo jednotlivec, ktorý uhádne najviac rozprávok.

Uhádnite! Aká je to rozprávka?

Snehuliak a sedem trojuholníkov

O troch krochkáčoch

Kráska a zverák

O Jankovi Hruškovi

Capkove nové šaty

Malá mrzká píla

Papaláška ..😅

Chcete hádať ďalšie? Stiahni si môj zoznam „Popletených rozprávok“ tu:

Musíš sa prihlásiť, aby sa zobrazil zvyšný obsah.Prosím . Ešte nie si členom? PRIDAJ SA!