Skip to content

10 TIPOV na zábavné letné hry a aktivity pre deti s vodou

Pobyt vonku počas letných horúcich dní je skvelé obohatiť o aktivity s vodou. 

 

Tu je 10 tipov na aktivity pre deti, ktoré sú zábavné a osviežujúce – určite vyskúšajte!

1.Vodné balóniky – Naplňte malé balóniky vodou a nechaj deti hrať rôzne hry, ako je hádzanie na cieľ, vodný volejbal alebo súťaže v chytaní.

2.Maľovanie vodou – Daj deťom štetce a nádoby s vodou a nechaj ich kresliť na chodník alebo betónové plochy. Obrázky sa pomaly vysušia a deti môžu tvoriť nové a nové!

3.Polievanie kvetov – Daj deťom malé konvičky a vedro s vodou a nechaj ich polievať kvety a rastliny v záhrade. Môžete z toho urobiť hru, kde si každé dieťa vyčlení časť (napr. konármi), ktorá bude predstavovať „jeho záhradku“.

10 TIPOV na zábavné letné hry a aktivity pre deti s vodou

 

4.Vodné experimentovanie – Stačí väčšia nádoba ako lavór alebo vedro. Naplňte ho vodou a testujte rôzne hračky a predmety – ponorí sa, alebo ostane plávať na hladine? Svoje predpoklady a zistenia si môžete aj zapisovať. Môžete tiež vytvoriť súťažné skupiny a zapisovať počet bodov, ktorá správne uhádne, ako sa bude daný predmet vo vode správať.

5.Vodné pištole – Nechaj deti priniesť si z domu vodné pištole. Môžu sa snažiť trafiť rôzne ciele ako poukladané plastové poháre na stole, alebo striekať na terč. Môžu tiež najprv nakresliť kriedou na chodník rôzne „príšery“ a vodou sa ich budú snažiť zmyť. 

6.Bubliny – Vytvorte veľké bubliny pomocou bublifuku, deti môžu skúšať vytvoriť čo najväčšiu bublinu. Alebo si v lavóre z vody a tekutého mydla vyrobte penu – deti môžu do nej fúkať pomocou slamky a súťažiť, kto vytvorí čo najbohatšiu penu.

10 TIPOV na zábavné letné hry a aktivity pre deti s vodou

 

7.Hry s nádobkami – Daj deťom viacero nádob rôznych tvarov a objemov. Využite i naberačky, sitká, lieviky.. Deti môžu experimentovať s nalievaním, prelievaním a zisťovať, do ktorej nádoby sa zmestí najviac, najmenej vody.. 

8.Vodné hry s kockami ľadu – Naplňte misku alebo vedro kockami ľadu a nechajte deti hrať sa s nimi. Môžu ich presúvať, ukladať, kresliť nimi ako kriedou po chodníku či nechať topiť sa na slnku a pozorovať topenie.

9.Vodné labyrinty – Použite rôzne hadice, trubky a nádoby na vytvorenie vodného labyrintu, ktorým bude voda pretekať. Deti môžu sledovať, kam voda tečie a meniť smer prúdu.

10 TIPOV na zábavné letné hry a aktivity pre deti s vodou

 

10.Umytie hračiek – Najlepšie na koniec 😆  Daj deťom vedrá s vodou, mydlom a špongiami a nechaj ich umývať svoje hračky. Môžete tiež natiahnuť špagát o preliezky a namáčať, žmýkať a štipcovať na špagát handričky a napodobňovať, ako maminka vešia prádlo.

Táto aktivita je zábavná a zároveň praktická;)

Aktivity s vodou vonku poskytnú deťom zábavu a ochladenie počas horúcich letných dní, pričom sú bezpečné a kreatívne.